Energietransitie vertraagt door tekorten

NOORDKOP – Bedrijven kampen met een tekort aan omvormers, zonnepanelen, isolatie en warmtepompen. De Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE) meldt dat, op basis van een enquête onder haar achterban, 3 op de 4 bedrijven problemen ondervinden.

De NVDE, waartoe ook brancheorganisatie Holland Solar behoort, meldt dat veel duurzame-energiebedrijven door de materiaaltekorten de vraag niet kunnen bijbenen. Bij 85% van de bedrijven zijn de levertijden sinds eind vorig jaar alleen maar toegenomen.

“Steeds meer burgers en bedrijven willen verduurzamen, maar ons onderzoek laat zien dat de benodigde materialen hiervoor schaarser worden”, stelt Olof van der Gaag, voorzitter van de NVDE. 

“Als gevolg van de hoge energieprijzen en de gevolgen van klimaatverandering is de transitie naar een duurzame economie cruciaal. Het is daarom zorgwekkend dat het veel bedrijven aan zowel de mensen als de middelen ontbreekt om aan de groeiende vraag naar materialen te voldoen”, aldus Van der Gaag.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: