Energietoeslag weer naar 110% bijstandsnorm

SCHAGEN  De gemeente Schagen keert de eenmalige energietoeslag van € 1.300,- alleen uit aan inwoners met een inkomen van 110% van de bijstandsnorm. 

Dit staat in de beleidsregels in het gemeenteblad Schagen. Eerder dit jaar had het college op aandringen door de gemeenteraad besloten het percentage te verhogen naar 120% van de bijstandsnorm. Vragen aan de gemeente om verduidelijking worden niet beantwoord.

De eenmalige energietoeslag 2022 van € 1.300,- is bedoeld voor een huishouden met een laag inkomen. Dit kan een bijstandsgezin zijn, maar ook andere mensen die leven van een laag inkomen en zelfstandig wonende jongeren met studiefinanciering komen in aanmerking. 

De inkomensgrens voor alleenstaanden bedraagt bij 120% van de bijstandsnorm € 1.322,18 en voor samenwonenden/getrouwd € 1.888,84. Bij 110% zijn deze bedragen respectievelijk € 1.151,40 en € 1.644,86.

Een aanvraag voor de eenmalige energietoeslag kan worden ingediend tot en met 30 juni 2023.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
1 antwoord
 1. Sylvia van Kan
  Sylvia van Kan zegt:

  Dit klopt niet. Ik zit op de 120% en heb de toeslag na aanvraag ontvangen.
  Mag ik vragen of u mensen kent die het niet gelukt is?
  Ik zit namelijk in de cliëntenraad van de gemeente Schagen, en wij hebben dit meerdere keren bij hun gecheckt en tot nu toe kennen wij geen mensen die afgewezen zijn. Ik kom dan ook heel graag in contact met de mensen die afgewezen zijn, zodat wij een ongevraagd advies kunnen schrijven naar de gemeente met voorbeelden.
  Met vriendelijke groet,

  Sylvia van Kan

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: