Energieneutraal bouwen scholen en sportzaal

SCHAGEN – De gemeente Schagen gaat samen met de schoolbesturen op korte termijn drie nieuwbouw scholen en een sportzaal realiseren met een minimale economische levensduur van 40 jaar. Dit betreft basisscholen de Zwerm, de Meerkoet, ’t Zwanenest en sportzaal Waldervaart.

De gemeente wil deze scholen en de sportzaal middels een pilot traject energieneutraal maken.  De reden van een pilot is dat landelijk nog geen bedragen beschikbaar zijn van de meerkosten. Desondanks zouden deze scholen en gymzalen via kerngetallen een plus op het budget kunnen ontvangen.

Deze kosten worden niet alleen door de gemeente gedragen. Schoolbesturen mogen en zullen mee financieren en er wordt gekeken welke subsidies kunnen worden aangeboord. In de gemeentebegroting 2022 wordt de financiering toegelicht.

Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: