Eerste kwartaal 467 woningen verkocht

REGIO – Het aantal verkochte woningen (door NVM-Makelaars) komt in de Kop van Noord-Holland dit kwartaal uit op 467. Dat is een daling van 1,9 procent ten opzichte van vorig jaar.

Landelijk werden er 3,7 procent meer woningen verkocht dan een jaar geleden.

De prijs van een verkochte woning in komt dit kwartaal uit op € 387.000,- in de Noordkop. Een stijging van 5,9 procent op jaarbasis. Landelijk steeg de transactieprijs in een jaar tijd met 9,1 procent.

De transactieprijs per m2 van verkochte woningen komt uit op € 3.451,-, een stijging van 7,4 procent. Landelijk bedraagt de stijging van de vierkante meterprijs op jaarbasis 8,4 procent.

De gemiddelde woning in de Kop van Noord-Holland werd dit kwartaal verkocht in 34 dagen, hetzelfde als landelijk.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. Johan
  Johan zegt:

  Aan het werk natuurlijk Schagen om deze misstanden volgens jouw op te lossen, inplaats steeds maar grote verhalen te ventileren op deze site en vaak nietszeggend, duidelijk W.K.

 2. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Onder de verkoop van deze woningen zitten er recentelijk ook woningen bij die zijn verkocht aan uitbaters, particuliere verhuurders en / of huisjesmelkers aan arbeidsmigranten zorgt ervoor dat de gemeente veel mensen niet in beeld kan hebben als alles onder de pet blijft. Zij werken bijvoorbeeld 6 maanden en huren van een uitbater de woning voor ca 700 euro per persoon per maand. Hoe meer mensen daar in een huis wordt gestopt dan wordt de huuropbrengsten alleen maar meer en is allen bij nachtelijke controle vast te stellen. Gemeente, HVC, Waterschap, WOZ, Belasting, etc grijpen mis. De buurt verpaupert, sociale contacten verdwijnen, etc.
  Dus een slechte zaak voor onze gemeenschap. Dit zou de gemeente moeten voorkomen.

Reacties zijn gesloten.