Dorpsraad heeft vertrouwen in opvang Petten

PETTEN – De opvang voor vluchtelingen in Petten lijkt aan de eerste levensbehoeften te voldoen. Voorzitter van de dorpsraad Jaap Martin is afgelopen woensdag gaan kijken en zijn eerste indruk was goed. 

Nog niet alles was klaar voor de komst van de 225 vluchtelingen, maar de basis stond er. Of de tenten ook bestand zijn tegen de wind en de komende winter zal de tijd moeten uitwijzen. 

Dorpsbewoners zouden graag een steentje bijdragen, vertelt Jaap Martin. Bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren voor de vluchtelingen, zoals samen badmintonnen, wandelen of gewoon een kopje koffie drinken. 

Of dit mogelijk is valt nog te bezien. Dorpsbewoners mogen zelf het terrein niet op en tot nu toe laat de gemeente weinig weten over de vluchtelingen zelf. 

We weten alleen dat het niet gaat om Oekraïense vluchtelingen en dat er is ingezet om vooral gezinnen te laten verblijven in Petten. 

Verveling is een groot probleem voor veel vluchtelingen. Dat het organiseren van activiteiten kan bijdragen aan een succesvol verblijf is in ieder geval zeker. In de nieuwscarrousel gaat verslaggever Róman Luijks hierover in gesprek met Jaap Martin.

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
  1. Joost Busse
    Joost Busse zegt:

    Haha geen Oekraïners. Dat voorspelde ik al.
    Eerst zeggen dat er Oekraïners komen want dat pruimen we wel , en daarna massa’s alleenstaande mannen uit de krochten van afrika plaatsen.
    Oja …dames , na zonsondergang binnen blijven. En niet in bikini op het strand !!!!!

Reacties zijn gesloten.