DNA Dutroux en Tanja Groen vergeleken

SCHAGEN/MAASTRICHT – Er lijkt eindelijk antwoord te komen op een verzoek van de Nederlandse politie aan België om DNA van seriemoordenaar Marc Dutroux te vergelijken met Tanja Groen. Dat meldt De Telegraaf

Het verzoek werd al twee jaar geleden gedaan. In de zaak Dutroux zijn meer dan twintig onbekende DNA-profielen gevonden in zijn huizen en in zijn auto’s. Ook zijn duizenden haren gevonden.

Waarom het twee jaar heeft geduurd voordat de Belgische justitie in actie kwam, is niet duidelijk. Wel is bekend dat er internationale afspraken zijn waaraan de uitwisseling van DNA moet voldoen.

Veel DNA sporen zijn uiteindelijk overgedragen aan het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Daar worden ze nu onderzocht.

In het dossier van Dutroux is gezocht naar aanwijzingen van zijn betrokkenheid bij de verdwijning van Tanja Groen. Het is mogelijk dat de paden van Dutroux en Tanja Groen elkaar hebben gekruist. Hij kwam geregeld in de omgeving van Maastricht om verdovende middelen te kopen.

Zie ook: Nog steeds geen uitslag DNA onderzoek Tanja

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):