Nog steeds geen uitslag DNA onderzoek Tanja

MAASTRICHT – Er is nog steeds niet bekend of er in de zaak van de Belgische seriemoordenaar Mark Dutroux ook DNA sporen zijn gevonden van de Schagense Tanja Groen.

Een jaar geleden heeft het Nederlandse OM een rechtshulpverzoek gedaan bij de Belgische overheid. Tot een vergelijking is het echter nog niet gekomen. 

Volgens Sevérine Steuve, hoofd van de DNA-databank in België, is het niet duidelijk of alle niet-geïdentificeerde DNA-profielen uit sporen in woningen en de bestelauto van Dutroux zijn opgenomen in de databank. Die inventarisatie moet nog plaatsvinden. De bevoegdheid daarvoor ligt bij de Belgische justitie.

Het coldcaseteam van de politie in Limburg beschikt inmiddels wel over het dossier over Mark Dutroux. In dat dossier wordt gezocht naar informatie die mogelijk met de verdwijning van Tanja te maken kan hebben.

Zie ook: Nog geen nieuws uit België over Tanja Groen

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):