Dikke korting en een rustige trein

DEN HELDER – Reizigers tussen Den Helder en Utrecht kunnen sinds kort met een flinke korting, tot en met 60 procent, reizen als zij voor een rustigere trein kiezen. 

NS start op dit traject met NS Voordeel. Het e-ticket geeft de korting aan op het treinkaartje per treinrit. Dit wordt bepaald met behulp van data over de drukte. Dit betekent: hoe rustiger de trein, des te hoger de korting.

Vorig jaar is NS gestart met NS Voordeel op het traject Den Haag-Eindhoven. Na een goede pilot is besloten dat reizigers op dit traject met NS Voordeel kunnen blijven reizen. 

Ook is besloten dat er een uitbreiding zal zijn op andere trajecten waar voldoende ruimte in de treinen is om korting aan te bieden. Deze maatregel sluit goed aan op de ambitie van NS, provincie en de gemeenten in de Noordkop om het reizen met de trein te stimuleren en zo te doen groeien.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord
  1. flits
    flits zegt:

    Mocht je hier gebruik van willen maken: kijk ook eens naar “ns flex dal” – bij veel ritten is dat een slimmere keuze en bovendien zit je dan niet vast aan één specifiek tijdstip.

Reacties zijn gesloten.