Dertig parkeerplaatsen voor campers in Petten

PETTEN – Er komen dertig parkeerplaatsen voor campers langs de Spreeuwendijk in Petten.

De hoeveelheid plekken voor campers is significant kleiner geworden, doordat Camping Corfwater voorlopig dicht is. Hierover heeft de gemeente contact gehad met de dorpsraad van Petten. Na afstemming hebben beide partijen geconcludeerd dat de genoemde plek het meest wenselijk is.

Er is bewust niet gekozen voor een locatie in de woonkern, maar daarbuiten. Daarnaast is het van belang dat bezitters van de campers op een zo praktisch mogelijke plek zullen parkeren met niet te grote loopafstanden naar het strand en horeca.

Het college overweegt om een maximale duur aan te houden van 3 maal 24 uur voor het parkeren van een camper.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
6 antwoorden
 1. L.Remmers
  L.Remmers zegt:

  Sluit me aan bij vorige camperaar. Daarnaast wel ik er op wijzen dat camperaars, wij zeker, graag gebruik maken van terrassen en restaurants. Dus voor omzet zorgen!

  Beantwoorden
 2. Inwoner gemeente Schagen
  Inwoner gemeente Schagen zegt:

  En weer is de dorpsraad er niet voor de inwoners van Petten. Voor wie is dit nu een oplossing?

  Er zijn campings genoeg in de buurt waar deze kampeerders terecht kunnen waarbij ze alle faciliteiten hebben.

  Gaat de voorzitter van de dorpsraad zelf de rommel opruimen die de 30 campers (dus minimaal 60 personen) achterlaten?

  Gratis trekt bepaald volk aan. Je ziet ze nu soms ook al staan. Lekker blowen in de camper en poepen er achter.

  En weer bedankt!!

  Beantwoorden
  • Camperaar
   Camperaar zegt:

   Beste mevr of mijnheer . Even een paar misvattingen wegnemen Camperaars hebben een eigen toilet en douche en een eigen vuilnisbak en de meesten hebben het fatsoen om alles netjes op te ruimen dus bij deze vr gr een camperaar die blij is met de camperplaatsen .

   Beantwoorden
  • An
   An zegt:

   Ik denk dat u zich toch eens beter moet informeren…campers kamperen niet maar staan hooguit 1 of 2 dagen op dezelfde plek, hebben alles zelf bij zich tot aan stroom toe, zij geven geld uit in de horeca van Petten, doen boodschappen in Petten en steunen dus de economie daar… ik weet niet met wat u camperaars vergelijkt maar u zit echt fout met uw veronderstelling!!

   Beantwoorden
  • P
   P zegt:

   Hmm niet alle camper mensen zijn zo als jij omschrijft. Wij ruimen onze rotzooi op. ( houden van de natuur) en blowen niet.( by the way overal in nl gebeurd dit veel en hoef je niet een camper raar te zijn. Wel leuk in Petten staan kan ik eindelijk een goede kennis in het dorp bezoeken vanaf de camper lopend. We leveren ook nog wat op voor het dorp. Denk aan horeca enz . Hoplijk zie je ook iets positiefs. Groet een camperaar

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):