Derde kwartaal meer nieuwbouwwoningen

SCHAGEN – In het derde kwartaal van dit jaar zijn meer nieuwbouwwoningen gereed gekomen dat in de kwartalen hiervoor in de gemeente Schagen. Het zijn er 75, terwijl in het tweede kwartaal 50 woningen zijn afgebouwd en in het eerste kwartaal 14, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Om de door de coalitie beoogde 300 nieuwbouwwoningen te halen moeten er in het vierde kwartaal 161 opgeleverd zijn. Het is de vraag of dit zal lukken. Het zou het tweede jaar zijn dat die doelstelling niet gehaald wordt.

Het aantal afgegeven bouwvergunningen dit jaar door de gemeente Schagen blijft achter. In het eerste kwartaal waren dit er 130 en in het tweede slechts 76. Niet onvermeld mag worden dat in het derde kwartaal vorig jaar maar liefst 256 vergunningen zijn verstrekt. Het cijfer over het derde kwartaal dit jaar voor Schagen is nog niet bekend.

Het landelijke beeld is dat er sprake is van een afname van 27 procent ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar. De coalitiepartijen Partij van de Arbeid, CDA, JessLokaal, en Seniorenpartij streven naar 300 nieuwe woningen waarvan 30% tot 40% sociale huur en koop. In 2024 en 2025 wil het bestuur in de gemeente Schagen jaarlijks 500 woningen realiseren.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: