De Nijs: Cultuurbeleid eerder dan gepland

SCHAGEN – De gemeenteraad van Schagen is blij met het nieuwe Beleidsplan kunst- en cultuur. Dat plan werd recent door een initiatiefgroep gepresenteerd.

Het Beleidsplan werd gemaakt nadat de Kunst en Cultuur Adviesraad Schagen (KCARS) ermee stopte. Friso Teerink stapte als interimvoorzitter in het bestuur. Hij heeft onderzocht of de KCARS een toekomst heeft.

Een grote meerderheid van de leden van de KCARS wil dat die organisatie blijft bestaan. Wethouder Puck de Nijs beloofde met nieuw cultuurbeleid te komen. Merieke Bredewold van Wens4u wilde van wethouder De Nijs weten of er ook geld wordt gereserveerd voor kunst en cultuur.

Die toezegging deed wethouder De Nijs nog niet. Sterker nog: de wethouder wil de tijd nemen voor nieuw kunst- en cultuurbeleid. Pas in het derde kwartaal van 2025 denkt wethouder De Nijs met een voorstel te kunnen komen.

Dat is overigens meer dan een half jaar eerder dan het oorspronkelijke plan. Nieuw cultuurbeleid stond volgens De Nijs pas in 2026 in de planning, maar wordt nu dus vervroegd.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):