Bestuur KCARS weg, Friso Teerink waarnemer

SCHAGEN – Friso Teerink gaat als interim-voorzitter van de Kunst Cultuur Advies Raad Schagen (KCARS) de komende maanden onderzoeken of er een nieuwe toekomst is voor KCARS. Vorige maand kreeg hij alle documenten van KCARS overgedragen. Het voltallige bestuur van KCARS is in de ledenvergadering van 9 november afgetreden.

Teerink: “in de laatste ledenvergadering van de KCARS van 9 november 2023 ben ik door de vergadering benoemd als interim bestuurder. Het zittende bestuur heeft besloten op te stappen. Als interim bestuurder pas ik op de winkel. Ik neem geen besluiten over subsidies. Die verzoeken stuur ik door naar de gemeente. Ik ga een ledenvergadering voorbereiden waar in ieder geval fatsoenlijk afscheid wordt genomen van de bestuursleden die nu zijn opgestapt. Verder wordt in die ledenvergadering besloten over de toekomst van de KCARS.”

Verschillende opties voor de Kunst Cultuur Advies Raad zijn in beeld: opheffen, of doorgaan met een nieuw onderliggend plan dat perspectief biedt. “In dat kader ga ik de komende tijd met verschillende mensen en organisaties praten”, aldus Teerink, die jarenlang het politieke gezicht is geweest van de lokale partij Duurzaam Schagen.

Ook wil Teerink in gesprek met Rens Cappon die zich op genoemde ledenvergadering heeft gemeld met plannen voor een Kunst en Cultuurforum.

Omdat het een waarnemende tijdelijke functie betreft, die uit nood is geboren, blijft Teerink voorzitter van Buurthuis Loet 10 en de Stichting Muziektuin.

Avatar foto
Richard de Graaf is als weekendredacteur actief voor Noordkop Centraal en Regio Noordkop.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. AH
    AH zegt:

    Opheffen is de beste optie in kader van bezuinigingen en de meest duurzame oplossing en het geld wat daarin om gaat niet meer labelen voor andere pleziertjes .

Reacties zijn gesloten.