College wil parkeerdek Makado niet afsluiten

SCHAGEN – Het Schager college wil niet wachten met de avond- en nachtopenstelling van het parkeerdek van het Makado Centrum. 

Het ambtelijk advies wil met deze openstelling wachten tot het jaar 2025-2026. Dan zal de ontwikkelvisie van de stad Schagen bekrachtigd zijn door de gemeenteraad. Een stappenplan moet het parkeren in en rond het centrum goed regelen.

Het college ziet dit anders en wil de openstelling voor de avond en nacht veel eerder. Zo kunnen de werkzaamheden aan het dek meegenomen  worden met de huidige verbouwing. Het college wil van de ambtelijke organisatie een planning voor besluitvorming door de gemeenteraad.

De horecaondernemers en hoteleigenaren in Schagen zien voordelen in het openstellen van het parkeerdek van het Makado. De aanwezigheid van parkeerplaatsen dichtbij het centrum die altijd beschikbaar zijn, is aantrekkelijk voor bezoekers van winkels, horeca en hotels.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
  1. .
    . zegt:

    Slecht plan ,het dak is een ideale plek voor auto inbrekers en andere criminele activiteiten ,er is genoeg plek op de parkeerplaats Wilhelminalaan en menisweg.

  2. Johan de Vet
    Johan de Vet zegt:

    Dan krijgen we het fenomeen ‘Makadodaktuig’ ook weer terug. Bij het uitvaartcentrum op de Menisweg zijn nog genoeg lege parkeerplekken.

Reacties zijn gesloten.