CNO Schagen Oost eerste week mei open (video)

SCHAGEN – De crisisnoodopvang (CNO) in Schagen Oost gaat in de eerste week van mei open. 

“De asielzoekers uit Petten komen in de eerste week van mei naar Schagen-Oost. Ik weet niet of iedereen in een keer komt of dat ze in groepen komen. Dat is aan het COA”, zegt burgemeester Marjan van Kampen.

Als in mei de CNO in Schagen Oost open gaat dan heeft de gemeente tot mei 2025 om een nieuwe locatie te vinden voor de asielzoekers, omdat de opvang in Schagen Oost maximaal 1 jaar open mag blijven van de provincie. “We zoeken, maar meer dan dat kan ik niet zeggen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we voor 1 mei 2025 een nieuwe locatie hebben, maar garanties daartoe heb ik nog niet”, aldus Van Kampen.

Van Kampen reageerde ook op het bericht van omwonenden van de CNO, die vorige week aangaven dat ze geen antwoorden kregen op hun vragen aan het gemeentebestuur. “We hebben die vragen wel beantwoord. Sterker nog we hebben op basis van de gestelde vragen nogmaals antwoord gegeven.”

 

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
12 antwoorden
 1. Ton
  Ton zegt:

  De hele gang van zaken rond de komst van het “van Kampen-kamp” is dubieus geweest.
  Regels van de overheid voor de overheid bleken erg elastisch te zijn.
  En nu begint mevrouw van Kampen de regels voor de sluiting van het “van Kampen-kamp” al op te rekken.
  En dat terwijl het kamp nog niet eens geopend is.

  • Nestor
   Nestor zegt:

   De overheid voert een missie uit.
   Omvolking, verdeel en heers techniek.
   Zaai vooral verdeeldheid, en dat lukt ze prima.
   Doordat het Christelijke geloof kapot gemaakt is met de openbaring van de schandalen ( over de schandalen bij de Islam hoor ik niemand, en geloof mij die zijn er in nog veel ergere maten ) is er geen eenheid meer. Het is in Nederland ieder voor zich. Dat was stap 1.
   Dan de massale toestroom van anders gelovige die nog wel steeds die eenheid hebben en een gruwelijke afkeer tegen het westen hebben.

   Is dat logisch ? Ze “vluchten” voor een beter toekomst naar een een land vol (en ik citeer)…ongelovige honden en blijven ze juist heel erg vasthouden aan hun religie van vrede ? En dus ook die eenheid behouden.
   Noem mij 1 land waar de islam regeert waar geen etnische spanningen of oorlogen zijn ? Die zijn er niet.

   De overheid vind het prima dat deze kwaadaardige religie ( want een gematigde islam bestaat namelijk niet ) massaal het land overspoeld. Daarbij is hun plicht om zoveel mogelijk kinderen te baren die met dezelfde indoctrinatie te maken krijgen. Alles mag zolang je daarAllah mee dient. Op naar werelddominatie.

   Geen geheim trouwens , Erdogan roept dit als lid van de Navo al jaren.

 2. Rick
  Rick zegt:

  Nederland houd scheinbaar van masochisme , als je het zo laat doorgaan zitten we straks in dezelfde ellende als in het midden oosten.
  Etnische en geloofsconflicten.

  Alleen heeft Israel een geoliede machine als defensie , wij nederland hebben minister Ollongren !!! Die meer van zweedse balletjes af weet dan van verdedigen.
  Jaren uitkleden van Defensie door linkse partijen want !!! De wereld is roze en nee wij komen niet meer in een oorlog. Alleen humanitaire missies.
  Yeah right !!!
  Het kruipt steeds dichterbij, en we helpen het massaal het land in.

 3. Nesbewoner
  Nesbewoner zegt:

  Gaat mevrouw van Kampen nu al schuiven met data ??
  In “Het besluit op de aanvraag omgevingsvergunning” (kenmerk Z2024-00000323
  staat toch heel duidelijk:

  “…De omgevingsvergunning wordt verleend met een beperkte instandhoudingstermijn van 1 jaar na ingebruikname TOT UITERLIJK 1 APRIL 2025 (waarna het gebruik van de crisisnoodopvang moet zijn beëindigd en de locatie in de oude toestand moet worden hersteld).,,”

  • J
   J zegt:

   Ik hoop dat u foto’s heeft gemaakt van de oude situatie want zo wordt het nooit meer.

 4. Matthew B
  Matthew B zegt:

  Feest in het opvang Petten !
  Ze komen in een stad te wonen.
  Allemaal gezellig de stad in.
  Beetje bier drinken, rondhangen. Meisjes lastig vallen. En rotzooi trappen.

  En nee dit is geen frictie, maar realiteit. En er komen er nog veeeel meer !!!
  Wir shaffen das ,…toch fraulein van Kampen ?

Reacties zijn gesloten.