Cliëntenorganisaties uit gehandicaptenoverleg

SCHAGEN – Cliëntenorganisaties trekken zich terug uit de gesprekken met de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) rondom het landelijk akkoord ‘Transitie naar een toekomstbestendige gehandicaptenzorg’.

 

Direct bij het verschijnen van dit akkoord vroegen bovengenoemde cliëntenorganisaties al aandacht voor het ontbrekende cliënten- en naastenperspectief. Hierover is veelvuldig contact geweest met de Vereniging Gehandicaptenzorg en de koepel van Nederlandse zorgverzekeraars. Desondanks krijgen de vertegenwoordigende organisaties van mensen met een beperking en hun naasten geen volwaardige, betekenisvolle stem in het akkoord.

 

De cliëntenorganisaties laten weten geen mogelijkheden meer te zien om op een wezenlijke manier bij te dragen aan de acties vanuit het landelijk akkoord. Wel blijven zij zich inzetten voor de ‘Toekomstagenda zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking’. Daarin zijn cliëntenorganisaties goed gepositioneerd en worden mensen met een beperking en hun naasten betrokken bij de te nemen acties.


Publicatiedatum: 19 augustus 2023
Tags:

Categorie: Nieuws
Aantal views: 352
Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
1 antwoord
 1. Peter Scholte
  Peter Scholte zegt:

  Wederom zorgverzekeraars die het bepalen.
  Ze zijn veel te machtig, groot,
  en veel te duur geworden.

  Zoveel wantoestanden met farmaceuten die de prijzen opdrijven of een monopolie positie hebben.
  Een verzekeraar doet daar niets tegen, die gooien doodsimpel de premie’s omhoog. Zooo ook weer opgelost.

  Triest dat mannetjes of vrouwtjes daar achter een bureau kunnen bepalen wat wie waar en wanneer en waarom er iets uitgekeerd of behandeld moet/mag worden.

Reacties zijn gesloten.