CDA: Niet korten op de boodschappen

SCHAGEN – CDA Schagen wil niet dat bijstandsgerechtigden worden gekort op hun  uitkering voor het ontvangen van giften zoals boodschappen, cadeaus en andere goederen gericht op het dagelijks leven.

Dit schrijft de fractievoorzitter van het CDA Sander Lensink aan het college. Hij wijst naar berichten in de pers over de boodschappenkorting door de gemeente Wijdemeren.

Hij vindt dat de gemeente Schagen niet hoeft te wachten op wetswijzigingen en vraagt het college het huidige gemeentelijk beleid aan te passen om kortingen te voorkomen.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. RaraAvis
    RaraAvis zegt:

    De vraag die daaraan vooraf gaat is of Schagen dat ook deed: korten op de uitkering. Als dat niet het geval is dan is brief kennelijk bedoeld om de beeldvorming rondom het CDA op te poetsen en dhr. Lensink vindt dat zeker nodig. Helemaal mee eens! Een brief voor de bühne dus.

Reacties zijn gesloten.