Bouwbedrijf BAM gaat door met houtwoningbouw

SCHAGEN – Bouwbedrijf BAM heeft voor zijn industriële houtbouwproductie een nieuwe naam: BAM Wood Concept. Ook de handelsnamen Houtindustrie Stam en Landman en Gevelelementen Noord-Holland gaan op den duur zo heten.

BAM nam de twee bedrijven in Heerhugowaard, die onderdeel uitmaakten van één holding, in 2021 over. Klanten en relaties kunnen voorlopig ‘gewoon’ met de twee bedrijven blijven corresponderen.

Per 1 januari wil BAM de bedrijven ook administratief samenvoegen in de nieuwe entiteit ‘Bam Wood Concepts’. Die is gevestigd in Oudkarspel.

In die plaats bouwde BAM de afgelopen jaren een gerobotiseerde productiefaciliteit om op industriële schaal complete houten woningen te maken onder de naam FLOW, zowel voor flexibele als voor permanente bewoning.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):