Biodiversiteit in Noord-Holland neemt af

NOORDKOP – Volgens het rapport van Landschap Noord-Holland gaat het met een flink aantal dieren en planten in Noord-Holland niet goed.

Het gaat in Noord-Holland goed met de lepelaar en de grote bonte specht maar huismussen worden bijvoorbeeld steeds zeldzamer. 

Dat staat in het rapport Biodiversiteit in Noord-Holland 2021. Dit rapport laat zien hoe het gaat met de variatie aan planten en dieren in de provincie en of deze in balans is met elkaar. 86 diersoorten doen het goed, 84 soorten nemen af en 68 soorten blijven stabiel.

“Ik maak me zorgen over de aantallen dieren die afnemen. Het versterken en herstellen van de natuur is van groot belang om deze neerwaartse spiraal tegen te gaan. In ons masterplan biodiversiteit staat hoe wij dat doen”, aldus gedeputeerde Esther Rommel van Natuur en Landschap.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):