Bezorgdheid leefbaarheid door asielzoekers

 SCHAGEN – De VVD-fractie is bezorgd over de leefbaarheid in ’t Zand door de aanwezigheid van asielzoekers in het dorp. Er zijn klachten van omwonenden over het gedrag van sommige asielzoekers. De VVD had extra informatie verwacht van het college over de stand van zaken, maar dat is niet gebeurd.

Aan de Bosweg in ’t Zand worden sinds april vorig jaar 50 asielzoekers opgevangen. Het betreft crisisopvang die hoogstens drie maanden mag duren, maar is inmiddels verlengd.

Volgens de VVD gaven inwoners van ’t Zand in augustus 2022 aan dat er behoorlijke overlast wordt ervaren en dat klachten niet worden opgepakt. Naar verluidt betreft het volgens de VVD om bijvoorbeeld ‘mensen die rondsnuffelen in de panden van bewoners’, ‘regelmatig politie met alarmlichten en sirene’ en ‘dochters die beperkt worden in hun vrijheid’.  De liberalen willen weten of het college bekend is met dit soort incidenten en andere vormen van overlast en wat het college hieraan gaat doen.

De VVD wil dat het college snel met een evaluatie komt over de asielopvang in ’t Zand.

 

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
5 antwoorden
 1. Snuiter
  Snuiter zegt:

  Is de linkse VVD nu bezorgd? De afvallige partij? Bij de “H” van hypocriet in het woordenboek staat inmiddels een grote foto van de VVD

 2. Jac
  Jac zegt:

  Wat kunnen die bewoners van de bosweg toch vreselijk zaniken, de hele weg is naar hun zin aangepast, er zijn nog net geen gouden strepen aangebracht en de weg is nog niet overdekt. Er zijn in de gemeente veel wegen die zoveel meer gevaarlijk zijn en waar geen reet aan gedaan wordt.

 3. Hendrik
  Hendrik zegt:

  Verbaast mij niets deze ellende, speelt landelijk , bij de linkse grachtengordel noemt met dit een verrijking voor ONS kikkerlandje.

 4. Joost Busse
  Joost Busse zegt:

  Oh wat verassend !
  Een grote groep zijn mannen van 15 tot 25 jaar. Deze bezorgen in het hele land voor overlast. Dus waarom zouden zij hier geen overlast veroorzaken. Vraag maar in Petten daar is het ook.
  Jonge meiden kunnen s’avonds ook al niet meer over straat.
  En dat allemaal door dat verachtelijke linkse VVD beleid.

  Alles vóór de verkiezingen beloven maar 0 % daarvan waarmaken.
  Stelletje landverraders zijn het !

  Moge zij bij de volgende verkiezingen gedecimeerd worden. Pinokkio partij !

Reacties zijn gesloten.