Bewoners tegen komst COA naar Petten

PETTEN – Een deel van de bewoners van Petten is fel tegen het plan om van de crisisnoodopvang in Petten een noodopvang te maken onder verantwoordelijkheid van het COA. Nu nog is de gemeente verantwoordelijk voor de opvang. 

Een groep verontruste bewoners heeft recent een enquête gehouden in het dorp. Die enquête werd gehouden via de Petten Veilig App, op straat en via social media. 

De uitslag laat weinig te wensen over. Nagenoeg alle ondervraagden zien niets in de overdracht van de opvang naar het COA. 

De bewoners vrezen dat het invloed heeft op hun gevoel van veiligheid en de leefbaarheid in het dorp. Ook vinden de bewoners dat de gemeente Schagen onvoldoende rekening houdt met hun belangen. 

De uitslag van de enquête is woensdagavond tijdens een bestuursvergadering van de dorpsraad gepresenteerd. Daar nam burgemeester Van Kampen de resultaten in ontvangst. 

Er komt binnenkort een informatieavond voor bewoners over de verandering van de asielopvang in Petten. Burgemeester Van Kampen wacht met het organiseren van die bijeenkomst tot de officiële aanvraag van het COA binnen is. “Voordat wij een besluit nemen gaan wij met de bewoners om tafel”, belooft Van Kampen.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
19 antwoorden
 1. Berend
  Berend zegt:

  Aangezien de CU een groot voorstander is van het beleid van de afgelopen jaren en daar actief steun aan heeft gegeven ligt het voor de hand dat deze mensen warm ontvangen worden in gemeenten zoals Bunschoten en Oldebroek.

 2. Dap
  Dap zegt:

  Wow, dus opvang van witte mensen uit Oekraïne (door gemeente) is prima, maar opvang van mensen met een kleurtje (door coa) niet???

  Walgelijk.

 3. Wereldburger
  Wereldburger zegt:

  We zijn allemaal mensen. Ik hoop dat de vluchtelingen hier in deze mooie omgeving wat rust kunnen vinden van alle ellende waar ze voor gevlucht zijn. En ja overal heb je rotte appels dus ook onder de vluchtelingen. Uiteindelijk moeten we er samen als mensen het beste en iets moois er van maken!

 4. Bezorgde bewoner
  Bezorgde bewoner zegt:

  Triest!

  Petten heeft al jaren geen nieuwbouw gehad wat inhoud dat het aantal kinderen op de basisschool snel afneemt. De jeugd vertrekt omdat de bouwgrond die door zeeman vastgoed was aangekocht nu voor veel meer wordt doorverkocht aan het COA. Lekker makkelijk om zover asielzoekers in kleine gemeenten te zetten en dan te roepen dat Schagen het heeft opgelost. Er wonen hier 1600 mensen en we krijgen 500 asielzoekers!!! Ik ben er ziek van en walg van deze gemeenten. Zeker omdat niemand uit de gemeenteraad in Petten woont.

  Te triest voor woorden.

  • JP
   JP zegt:

   Wat een onzin. ZeemanVastgoed en Scholtens Projecten verkopen de grond helemaal niet, maar verhuren deze totdat er ontwikkeld kan worden.

  • Niels Ten Ten Velden
   Niels Ten Ten Velden zegt:

   Waar ben je bang voor? Wees trots dat we deze mensen kunnen helpen. Je eet er geen boterham minder om hoor.
   We hebben in 2016 ook een prachtige tijd met elkaar gehad,waarin het hele dorp super positief heeft gehandeld. Er is niks naars gebeurt en alleen maar hele fijne succesen. Mensen kiezen niet voor deze situatie en laten alles achter wat hun lief is. We laten ons voeden door de media en ons helemaal gek maken. Check de info wees geen na prater…

 5. Pettemer.
  Pettemer. zegt:

  De eerste zin van het artikel is correct. Een deel van de inwoners is fel tegen. Ik behoor tot een heel ander deel wat zich helaas veel te weinig laat horen! Het deel dat vindt dat goed overleg tot een oplossing voert die velen zullen delen: mogelijkheden zoeken en niet alleen maar nee zeggen,

 6. Jac
  Jac zegt:

  Het besluit is al genomen, voor de vorm wordt er nog een bijeenkomst gehouden, geloof maar niet dat die bijeenkomst iets gaat veranderen. Niet zeuren achteraf dat er niet gewaarschuwd is, Wil je als inwoners iets bereiken moet je veel verder gaan dan een paar borden langs de weg.

 7. Jac
  Jac zegt:

  Sorry bewoners van Petten, jullie gaan aan het kortste eind trekken, bij de eerste berichten over de “noodopvang”heb ik jullie al gewaarschuwd. Dit is het schrikbewind van burgemeester van Kampen. De gemeente krijgt veel geld voor deze opvang. Bovendien gaan ze meetellen voor het aantal inwoners van Schagen waar van Kampen haar levenswerk van maakt, ze wil graag de geschiedenisboeken in. Zo snel mogelijk boven de 50.000 inwoners wat nog meer geld gaat opleveren wat de gemeente dan ook weer aan asielbeleid kan uitgeven of over de balk kan gooien. Let maar op, over 2 tot 3 jaar is dit de werkelijkheid.
  Petten wordt overspoeld door zwarte alleenstaande testosteronbommen. Hou je dochters maar thuis. Er is ook geen andere keuze want een woning om op zichzelf te gaan en in Petten te blijven kan je vergeten. Alle woningen gaan als eerste naar de statushouders waar ook een explosief aantal van gaat komen. Ook gaat Petten de komende tijd overspoeld worden door toeristen wat ook een verdienmodel van gemeente Schagen is. Kijk naar Callantsoog, dat staat jullie te wachten. Tijd voor de gekozen burgemeester door de inwoners.

  • Johan de Vet
   Johan de Vet zegt:

   Zodra de eerste asielberbers zich in Petten op gaan houden komt er geen toerist meer.
   Ik vrees het ergste.
   De buslijnen zijn al opgeheven, dus de asielberbers kunnen nergens heen.

  • Inwoner Petten
   Inwoner Petten zegt:

   Het eerste deel van je verhaal kan ik me in vinden, maar het 2e deel is ronduit racisme/discriminatie en daarmee wil ik als inwoner van Petten niet geassocieerd worden!

   Ga normaal de discussie aan ipv meteen lopen blèren, daarmee komen we zéker niet verder!

   Nee ik ben ook niet voor overname door COA en zeker niet voor een onevenredige hoeveelheid mensen die hier ‘opgeslagen’ worden. Dáár moet de discussie over gaan. Laat je niet verleiden tot uitspraken waar Petten alleen maar mee in een kwaad daglicht komt te staan!

   En wat je zegt over toerisme kan ik nog minder begrijpen: Petten moet het juist hebben van toerisme!!

   Sorry, ik blijf even anoniem, want ik vrees de polarisatie nóg meer dan het COA.

   • Joost Busse
    Joost Busse zegt:

    Als er niet naar inwoners geluisterd word , wat in heel Nederland het geval is ! Als er een gekozen regering met de VVD die gelogen heeft over hun partijprogramma betreft asielzoekers zit die een heel andere agenda heeft onstaat er polarisatie.
    Nu de schuld daarvan op een terrecht bezorgde inwoner te schuiven is ronduit dom.

    Dit is een probleem waar Nederland voorgoed van veranderd. Er zullen net als in Frankrijk onrusten uitbreken.
    De toekomst van onze kinderen zijn gezakt ver onder vriesniveau !
    En dat allemaal aanschouwend maakt de gemiddeld weldenkend mens niet heel vrolijk.
    De vrijheid die wij na de oorlog in Nederland hadden staat nu onder grote druk.

    Gaaf landje !

  • Niels Ten Ten Velden
   Niels Ten Ten Velden zegt:

   Schaam me rot voor zulke ongelovelijk racistische en domme reacties

  • Niels Ten Velden
   Niels Ten Velden zegt:

   Jac
   Hoe kom je aan deze wijsheid?
   Wat je zegt daar is een naam voor wist je dat? Als je het aankunt, je kunt lezen toch? Probeer eens wat informatie op te vragen bij het Coa, doe eens joh…verdiep je eens..
   Als we gaan generaliseren dan wordt het zo lastig praten. Dan zou ik reageren met dat ik mensen zoals jij met mijn antwoord hun enige hersencel overbelast en dat wil.ik natuurlijk niet. Dus respect over en weer…maar als je reageert, moet je wel een beetje weten of je info klopt. Ik heb nieuws voor je…het klopt niet, maar praat je heel graag bij
   Groet v Niels

Reacties zijn gesloten.