BAM gaat uitsluitend houten huizen bouwen

OUDKARSPEL – BAM neemt een rigoureuze stap. Het bouwconcern neemt afscheid van zijn betonnen woonconcept en schakelt over naar houten woningen. 

In een hypermoderne fabriek in Oudkarspel moeten er straks duizend per jaar gemaakt worden. “De wereld is aan het veranderen en BAM gaat hierin actief mee”, zegt Willem Otter, directeur specials van BAM.

Het is geen beslissing die BAM op een achternamiddag heeft genomen. Aan de bouw van een nieuwe woningfabriek in Oudkarspel ging jaren werk vooraf. De stap naar houten woningen zal het afscheid van de betonnen conceptwoningen betekenen.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
5 antwoorden
 1. Kees
  Kees zegt:

  In Amsterdam waren er ooit voornamelijk houten huizen, totdat houten huizen verboden werden, omdat er regelmatig hele blokken in brand vlogen. Gezien het tegenwoordig strenge toezicht op brandveiligheid zal dat neem ik aan nu ook wel bekeken zijn. Maar ik vraag me dan wel af wat het verschil is tussen de houten huizen van toen en die van nu. Zijn de moderne houten woningen voldoende brandveilig?

 2. Pieter-Jan Jan Duineveld
  Pieter-Jan Jan Duineveld zegt:

  Met hout alleen ben je er nog niet.
  Isolatie, ventilatie etc, op naar het passief huis, met voldoende zonnepanelen, alleen nog energie leverende woningen! Het kan!

 3. JP Verhage
  JP Verhage zegt:

  Bouwen met hout is heel goed voor het klimaat. Bouwen met hout, betekent dat je bouwt met opgeslagen CO2 uit de lucht.
  Beton maken kost daarentegen veel energie om te maken, en dus komt er bij de productie juist extra CO2 in de lucht.

Reacties zijn gesloten.