Airbnb: 65.000 overnachtingen in Schagen

SCHAGEN – Het afgelopen jaar was door corona een minder jaar voor Airbnb locaties in de gemeente Schagen maar toch waren zij gezamenlijk goed voor meer dan 65.000 overnachtingen en bijna 7 miljoen euro aan omzet.

Huiseigenaren kunnen hun woning of appartement via boekingssite Airbnb verhuren aan toeristen. Ook in de gemeente Schagen wordt dit regelmatig gedaan. 

Niet verrassend is dat de meeste Airbnb aanbieders zich in Callantsoog bevinden. Daar zijn bijna 240 locaties aangesloten bij Airbnb. 

Ook andere kustplaatsen zijn populair, maar Petten en Sint Maartenszee hebben bijvoorbeeld ieder nog geen 50 locaties per dorp. Opvallend is dat de stad Schagen bijna geen accommodaties heeft.

Waar de prijzen per overnachting 5 jaar geleden gemiddeld nog onder de € 90,- per overnachting lagen is dat tegenwoordig bijna € 120,- per nacht. 

Het is daarom niet vreemd dat Airbnb populair is bij huiseigenaren en steeds meer woningen en appartementen worden aangeboden via de site. Per accommodatie kan dit per jaar gemiddeld meer dan € 8.000,- euro opleveren.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: