Advies: haal jeugdbescherming weg bij gemeenten

REGIO – De Jeugdbescherming moet bij de gemeenten worden weggehaald. Dat stelt de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) in zijn dinsdag verschenen advies ‘Jeugdbescherming in de toekomst’.

Uitsluitend het rijk moet hiervoor verantwoordelijk worden. Dit komt volgens de RSJ de rechtszekerheid en rechtsgelijkheid ten goede. 

Jeugdzorg Nederland zegt de analyse van de Raad te delen, maar wil de oplossing van de problemen niet te snel in een structuuroplossing zoeken. 

Met het overhevelen van de jeugdbescherming naar het rijk, zijn volgens de Jeugdzorg niet alle problemen voor de jongeren en hun gezinnen opgelost.

Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
1 antwoord
  1. Jack
    Jack zegt:

    Jeugdzorg draait allang niet meer om zorg maar om geld. Kinderen in nood zijn een verdienmodel geworden. Jeugd en gezinsbeschermers smeren het jaren uit, ook als het allang niet meer nodig is. Ze liegen alsof het gedrukt staat en geven rechters foutieve belastende informatie.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: