Aardgasverbruik in 2022 gedaald in de Kop

REGIO – Het aardgasverbruik is in 2022, toen de prijzen omhoogschoten, in heel Nederland gedaald.

De grootste vermindering van aardgasverbruik is zichtbaar in verschillende gemeenten in Noord- en Zuid-Holland. De gemeente Schagen noteert een afname van 22,9% ten opzichte van het jaar 2021. Hollands Kroon ziet het aardgasverbruik dalen met 23,2% en Den Helder met 22,8%. Texel zit op ruim 24%.

Bezitters van vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen draaiden de thermostaat het meest omlaag. Omdat het gasverbruik van inwoners van een vrijstaande woning gemiddeld tweeënhalf keer zo groot is als dat van bewoners van een appartement, viel daar dan ook een forse besparing te halen.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Jac
  Jac zegt:

  Wat raar toch, het gros van de mensen kan hun vreten niet meer betalen, eten moet je nu eenmaal dus bezuinigingen op verwarming en douche is het enige wat overblijft. Dan maar met 5 truien aan maar in ieder geval wel eten op tafel.

 2. Matthew B
  Matthew B zegt:

  Nu durven mensen de kachel niet meer aan te zetten.
  Dit omdat die vuile energiebedrijven dikke winsten ambiëren. En de staat hun graatje meepikt met de belasting.

  Leuk he die VVD met hun marktwerking. Zou goed voor de consument zijn.
  Weer een mega leugen van deze partij die gefinancierd word door de grote multinationals.

  U was het klapvee ! Mooie praatjes en gouden bergen beloven. U VVD stemmers brnt daar keer op keer ingetrapt.

 3. flits
  flits zegt:

  Dat heeft niet alléén met de prijs te maken – in het vergelijkingsjaar, 2021, was er een aantal weken vorst. Leuk omdat we toen konden schaatsen en met sneeuwballen konden gooien; minder leuk voor het gasverbruik.

Reacties zijn gesloten.