Aantal nieuwe zonnepanelen daalt

NOORDKOP – Het aantal nieuwe zonnepanelen dat wordt geplaatst neemt af. In Noord-Holland zijn het eerste half jaar van 2022 8% minder nieuwe zonnepanelen geplaatst dan dezelfde periode in 2021. 

Landelijk heeft Liander in het eerste halfjaar 583 megawattpiek zonnepanelen verwelkomd, dat is 12 % minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt Liander in de nieuwste uitgave van ‘De harde cijfers’. 

Een meer gedetailleerde analyse laat zien dat 3 provincies zijn achtergebleven. Naast Noord-Holland zijn dat Gelderland met – 16% en Flevoland met – 20%.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
1 antwoord
  1. Snuiter
    Snuiter zegt:

    Zonnepanelen worden schaars en duurder, de subsidie wordt alleen uitgekeerd aan mensen (ondernemers) die ze gewoon ook zelf kunnen betalen , jan met de pet betaald de volle mep! Salderen raakt op de schop dus een echte aanrader is t misschien ook niet meer

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: