Aantal meldingen verwarde personen stijgt

SCHAGEN – Het aantal meldingen van personen met verward gedrag stijgt in ons land. De beleidsaanpak van personen met verward gedrag moet leiden tot minder meldingen, maar dat is tot nu toe nog niet het geval.

In de gemeente Schagen is ook een stijging merkbaar. In 2021 ging het om 225 meldingen. Dit aantal is in 2023 gestegen tot 364. In januari dit jaar waren er 23 meldingen en in februari 21.

Eén van de oorzaken is de wachtlijsten bij de GGZ.  Ook zijn er aanwijzingen voor toegenomen problematiek in wonen en zorg voor een kleine groep (zeer) kwetsbare burgers

Sinds 1 juli 2020 is een landelijk Meldpunt Zorgwekkend Gedrag actief. Hier kunnen mensen hun zorgen over kwetsbare of verwarde personen op een laagdrempelige manier melden via telefoonnummer 0800-1205.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
9 antwoorden
 1. Jeroen
  Jeroen zegt:

  Beschuldigd worden door de overheid waarvoor ze zelf verantwoordelijk zijn.
  Dan raakt een mens in de war, vind ik niet vreemd

   • Bas
    Bas zegt:

    Nee Jac ik geniet elke dag in ons mooie Schagen, ondanks dat er wel eens iets niet goed gaat maar dat gebeurt in alle gemeentes in ons kikkerlandje. Maar bij de azijnzeikers! Is alles kommer en kwel.

    • Gerard
     Gerard zegt:

     Haha iets niet goed gaat.

     Zet je roze bril maar weer op kerel.

     Nee hoor Bassie nuets aan de hand in Schagen.

     Ook jouw positieve aremming zal spiedig verdwijnen.
     Of is bij jou het glas altijd half vol …moeimaker !

     • Bas.
      Bas. zegt:

      Dat je nog wilt wonen in ons mooie Schagen waar volgens u alles corrupt is toch Gerard. Of toch maar genieten op een terras met mooi weer of toch
      Genieten van een heerlijke hapje eten in een van onze uitstekende restaurant en let volgende keer dat u niet zoveel schrijffouten maakt komt netter over. Groetjes van Bas

 2. Jopi Jojo
  Jopi Jojo zegt:

  In Den Haag zitten de aller verwardste personen.
  Geen verstand van ook maar iets.

Reacties zijn gesloten.