71-jarige vrouw uit Petten opgelicht

PETTEN – Een 71-jarige vrouw uit Petten ging voor bijna € 40.000,- het schip in door bankhelpdeskfraude. 

De politie waarschuwt al lange tijd voor bankhelpdeskfraude: “Bij bankhelpdeskfraude doen criminelen zich voor als bankmedewerker en weten zij vertrouwen te wekken bij een slachtoffer.” 

De 71-jarige uit Petten werd telefonisch benaderd door iemand die zich voordeed als een cybercrimespecialist van haar bank. Ze verloor aan cybercriminelen bijna € 40.000,-.

Burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen van de gemeente Schagen is blij dat de vrouw haar verhaal deelt en moedigt andere slachtoffers uit haar gemeente aan om hetzelfde te doen: “Je hoeft je niet te schamen als slachtoffer. Criminelen gaan steeds sluwer te werk. Ook zijn de gevolgen van cybercrime groot voor slachtoffers. Juist door je verhaal te delen kun je anderen waarschuwen voor cybercriminaliteit.”

(Afbeelding: Stockfoto via Midjourney)

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden

Reacties zijn gesloten.