1 juli eerste zitting in zedenzaak

CALLANTSOOG / BREEZAND – De eerste zitting in de zedenzaak tegen een 38-jarige man uit Callantsoog staat op maandag 1 juli gepland. De man zit in voorarrest op verdenking van een zedendelict, gepleegd in een instelling in Breezand.

De begeleider wordt verdacht van langdurig seksueel misbruik van een minderjarige in een instelling voor verstandelijk beperkte mensen in Breezand. Zijn moeder is bestuurder van de zorginstelling ‘Net even anders’.

Lees ook: Man uit Callantsoog verdacht van zedendelict

Het misbruik zou hebben plaatsgevonden in de periode tussen omstreeks juli 2018 en juli 2019, alsmede de periode tussen omstreeks juli 2022 en oktober 2023. De man is op 19 maart 2024 aangehouden.

De advocaat van de verdachte bevestigt dat de man in het verleden meerdere keren is gearresteerd voor verschillende vergrijpen. De moeder van de verdachte zegt dat het te vroeg is om conclusies te trekken en verklaart volledig mee te werken aan het lopende onderzoek.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):