Man uit Callantsoog verdacht van zedendelict

CALLANTSOOG – Een 38-jarige man uit Callantsoog zit in voorarrest op verdenking van een zedendelict, gepleegd in een instelling in Breezand.

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie wordt de man verdacht van seksueel misbruik van een minderjarige. Het misbruik zou hebben plaatsgevonden in de periode tussen omstreeks juli 2018 en juli 2019, alsmede de periode tussen omstreeks juli 2022 en oktober 2023.

De man is op 19 maart 2024 aangehouden en zit op dit moment in voorarrest, dat op 22 maart door de rechter-commissaris met 14 dagen is verlengd. Het onderzoek is nog in volle gang, aldus het OM.

Volgens een betrokkene betreft het slachtoffer een 15-jarig meisje met een geestelijke beperking. De verdachte was als begeleider werkzaam in de instelling voor wonen- en dagbesteding.

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
5 antwoorden
  1. Moeder van een meisje.
    Moeder van een meisje. zegt:

    Hopelijk komt hij nooit meer vrij! In 2022 heeft hij heel even vastgezeten, maar vanwege gebrek aan bewijs kon hij niet worden berecht… Dit ging dan over 2 andere minderjarige meisjes.

  2. J
    J zegt:

    Misbruik is altijd triest, maar nog triester is het misbruiken van iemand die afhankelijk van je is. Deze figuur verdient een zware gevangenisstraf. In de gevangenis zijn ze meestal niet gediend van dit soort figuren.

Reacties zijn gesloten.