Zorgen over vernielingen in Petten

PETTEN – Pettemers maken zich zorgen over het vandalisme in het dorp. Zo werd er onlangs een nieuw straatbord afgebroken en lag het raam van een bushokje weer compleet aan diggelen.

“Het bushokje bij de Kluft wordt regelmatig gesloopt”, zegt Sylvia Klok. Sylvia is bestuurslid van de dorpsraad in Petten en vertelt dat de vernielingen hoog op de agenda staan voor aankomende vergaderingen.

“Men vermoedt dat de aanstichters jongeren van rond de 14,15 en 16 jaar zijn, maar wie het zijn weten we niet”, zegt Klok. 

Naar aanleiding van de vernielingen plaatste Pettemer Henk Kroonen onlangs een verontrustend bericht in de Facebookgroep ‘Je bent een echte Pettemer als’, waarin hij zich afvraagt of het mogelijk is om buurtpreventie in het leven te roepen.   

Een woordvoerder van de politie laat ons weten dat ze de vernielingen serieus nemen en er onderzoek naar doen. “Het zou daarbij helpen als inwoners ons informeren over de dingen die hen opvallen”, zegt de woordvoerder. Tot nu toe is er slechts één officiële melding bij de politie bekend.

(Foto: Henk Kroonen)

Jesler Bos in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: