Zonovergoten en winderige ringstekerij

SCHAGEN – De achtste Westfriese Donderdag in het centrum van Schagen was een zonovergoten, winderige dag van het ringsteken. Er deden 19 aanspanningen mee waarvan er twee uitvielen. 

Er was ongelooflijk veel publiek wat voor de deelnemers altijd een opsteker is. Alles was afgezet en op een podium op de Markt zaten de jury en presentator Willem van der Voort.  Daniëlle en Siem Huijberts hadden gezorgd voor de aanspanningen.

Er was door de wind wel wat inspanning nodig om de ring te veroveren, waardoor sommige aanspanningen langzamer gingen rijden. Dat werd, waar nodig afgestraft, door Willem van der Voort die regelmatig riep dat er meer tempo moest worden gemaakt. Toch was het weer een dag om door een ringetje te halen.

Dit seizoen besteden wij iedere week aandacht aan één van de facetten van de Folklore. Deze week is dat aan spreekstalmeester Bart Jansma.

 

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
3 antwoorden

Reacties zijn gesloten.