Zomer in de Kop: Zweefvliegen

NOORDKOP – In de serie ‘Zomer in de Kop’ gaat Noordkop Centraal TV langs verschillende hotspots in de Noordkop. In de achtste en laatste aflevering gaat Róman Luijks naar Zweefvliegcentrum Noordkop in Slootdorp. 

Voor jong en oud, voor een dag of als hobby: zweefvliegen is absoluut een must do! Voor maar 35 euro kan je al een rondje mee vliegen bij Zweefvliegcentrum Noordkop in Slootdorp.

En als je het écht leuk vind, is er zelfs een opleiding om zelfstandig te leren vliegen. Vanaf 14 jaar mag je hier al aan mee doen! Stap voor stap leer je wat er nodig is om uiteindelijk je eerste vlucht alleen te maken. 

Veel jongeren die zijn begonnen met zweefvliegen, gaan hier uiteindelijk ook mee verder in hun loopbaan. Simon Swart vertelt over F16-piloot Sander Ijseldijk, die is begonnen bij Zweefvliegcentrum Noordkop. 

Na zijn militaire carrière is Ijsseldijk naar de burger luchtvaart gegaan en is hij gezagvoerder geworden bij de KLM. Volgens Swart is deze loopbaan niet uitzonderlijk voor de jongens die beginnen met zweefvliegen.

Wil jij ook een passagiersvlucht maken of misschien wel de opleiding volgen? Kijk voor meer informatie op www.zweef.nl 

Benieuwd naar de andere hotspots? Kijk dan alle afleveringen terug via ons YouTube kanaal.

 

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):