‘Zo gaat de molen, de molen, de molen’

SCHAGEN – Een oude graanmolen is donderdagochtend van ‘t Veld naar Schagen getransporteerd. 

De molen wordt op zijn nieuwe locatie, bij de Wiel in Schagen, in de toekomst gebruikt als trouwlocatie en Bed and Breakfast.

Het transport van vijf meter breed en hoog vertrok van de Leijerpolderweg in ‘t Veld via de Tolkerdijk richting Oudendijk. De molen vertrok in twee delen op diepladers van TAS Transport.

Via smalle binnenwegen werd de route afgelegd. Het was onderweg nog wel even spannend of de dieplader, met het achtkant van de molen, laag genoeg was om onder de hoogspanningsleiding bij de spoorwegovergang te kunnen maar ook dat obstakel werd zonder problemen genomen.

Ron Smit is de nieuwe eigenaar van de molen. Hij kocht hem van Klaas de Leeuw die de molen al een tijd in opslag had staan.

“Het is vandaag een prachtige dag. Na al die jaren zie ik dan eindelijk het resultaat waar ik zo lang op gewacht heb. Ik kan dan ook niet wachten om de wieken straks echt te zien draaien”, aldus De Leeuw.

(Foto’s: Bas Burlage)

Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: