Zij verstaan elkaar in De Bron

SCHAGEN – ‘Zij verstaan elkaar’ is een ontroerend beeld. Gestileerd en mooi neergezet is de mening van beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold. Het beeld is gemaakt door Guusje Hamelynck en staat sinds 2001 in zorgcentrum De Bron in Schagen.

Het beeld werd eerst in brons gegoten en daarna heeft Guusje Hamelynck het beeld mooi gepolijst.

Er was een nauwe samenwerking met de bronsgieter. Guusje laat het niet over aan de bronsgieter maar doet het polijstwerk zelf. Vervolgens heeft ze op het beeld een beits gezet en gebrand.

Daardoor ontstaat er een bruine kleur die er niet vanaf slijt. Het beeld staat op een mooie sokkel die opvallend scheef is vastgezet op de vloer.

Deze 81e aflevering van de kunstserie ‘Zien wat je bekijkt’ is gemaakt naar een idee van Rutger Jan Bredewold en Joop Luten. Het camerawerk en montage waren in handen van Joop Luten.

(Video: Joop Luten)

Avatar foto
Joop Luten is als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakt veel nieuwsvideo's en richt zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakt hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: