Zeven woningen erbij in Haringhuizen

HOLLANDS KROON – Aan de zuidzijde van het terpdorp Haringhuizen liggen twee percelen waarvan één aan de Muggenburgerweg 4 met een oude agrarische enclave met hierop een grote stolpboerderij en een aantal boerenschuren. Het andere perceel is onbebouwd.

De gemeente Hollands Kroon wil de bebouwing aan de Muggenburgerweg 4  slopen en 7 vrijstaande woningen laten bouwen  op het perceel waarop nu geen bebouwing aanwezig is. Er hangen hier hoogspanningskabels boven de grond. De gemeente zegt dat hiermee rekening wordt gehouden.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. Jan Bouwes
  Jan Bouwes zegt:

  Raadsvoorstel is vaststelling Bestemmingsplan Muggenburgerweg
  Haringhuizen. Nieuwe bestemming 7 woonkavels. Sloop en sanering agrarische bebouwing Muggenburgerweg 4.. Ontwikkelaar eigenaren Gebroeders Kooijman.
  Muggenburgerweg 2. Deze woning met bijbehorend terrein onder de hoogspanningskabels is verkocht aan de gemeente Hollands Kroon. Opstallen worden gesloopt door de gemeente HK en terrein krijgt een agrarische bestemming. Bestemmingsplan inmiddels door de Raad van HK vastgesteld.
  Jan Bouwes namens de eigenaren procesbegeleider…

 2. flits
  flits zegt:

  Dat “andere perceel” zal wel muggenburgerweg 2 zijn. Daarop staat wel degelijk bebouwing: een verlaten woonhuis en wat schuurtjes.

Reacties zijn gesloten.