Zes bezwaren tegen openen Oosterstraat

SCHAGEN – Tegen het besluit van de gemeente Schagen om de Oosterstraat open te stellen voor autoverkeer, zijn 6 bezwaren bij de gemeente ingediend. 

De bezwaarmakers willen niet dat hun straat, die nu is afgesloten voor autoverkeer, wordt geopend. De gemeente wil de Oosterstraat in één richting openen om de Thorbeckestraat te ontlasten. 

”In de Thorbeckestraat wordt bij veel geparkeerde auto’s schade gereden. Om dit te voorkomen en om de straat veiliger te maken voor fietsers hebben wij een voorstel geschreven”, vertelt wethouder Hans Heddes. 

De Thorbeckestraat wordt een éénrichtingsweg  voor autoverkeer van zuid naar noord. Fietsers mogen wel in beide richtingen blijven fietsen. Het vrachtwagenverbod blijft bestaan en hierop gaat de gemeente beter controleren. 

In de Oosterstraat wordt eenrichtingsverkeer ingesteld van noord naar zuid voor het autoverkeer. De blokkade in de Oosterstraat wordt verwijderd en de weg wordt iets verbreed. Vrachtwagens mogen niet door deze straat rijden. Ook hier gaat de gemeente op controleren.

De binnengekomen bezwaren worden besproken in een onafhankelijke hoorcommissie. De datum voor deze hoorzitting moet nog worden bepaald. Afhankelijk van de uitkomst van deze hoorzitting wordt óf verder gegaan met de voorbereiding van het project óf wordt verder geprocedeerd.

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: