Zelfstandig wonen met zorg op Wieringen

WIERINGEN – De zorg voor ouderen loopt vast al er niets wordt gedaan. Meer senioren en minder personeel in de zorg zorgt ervoor dat er creatief moet worden nagedacht over de toekomstige ouderenzorg. 

In Hippolytushoef gebeurt dat in Ulkediep en het Hof van Wieringen. Daar wonen ouderen zelfstandig, maar met zorg binnen handbereik.

“Wij kijken vooral naar wat iemand zelf nog kan, wat het netwerk rond de oudere en wat kan er met gebruik van hulpmiddelen”, vertelt Caroline Kooijman, projectleider bij Woonzorggroep Samen.

In de toekomst denkt Samen aan gemixte woonvormen met jongeren, ouderen en vrijwilligers waardoor de zorg nog verder kan worden ontlast. Daarvoor lopen nu experimenten.

Caroline Kooijman vertelt in de 9e aflevering van de serie ‘Nieuw Oud’ bij Noordkop Centraal over de knelpunten in de zorg voor ouderen en hoe Samen die op wil lossen.

‘Nieuw Oud’ is op zondag en woensdag te zien op Noordkop Centraal TV. In de aflevering van komende zondag praten we met Wilma Levendig en cliënt Lydia over positieve gezondheid.

Avatar foto
Onder 'Redactie Noordkop Centraal' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan redactie@noordkopcentraal.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0224-218218. Het bezoekadres is Piet Ottstraat 3, 1741 NW, Schagen. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):