Zelf betalen Wmo-hulp levert niets op

SCHAGEN – De oproep van wethouder Sigge Van der Veek aan hulpvragers om Wmo-voorzieningen zelf te betalen heeft tot nu niets opgeleverd. 

De PvdA-fractie wilde dit weten. De oproep was bedoeld om de gemeentekas te ontzien nu de gemeente Schagen geconfronteerd wordt met financiële tegenslagen.

“Ik hoop dat mensen elkaar uiteindelijk op verjaardagen gaan aanspreken. Zo van: “Jij hebt nu wel die scootmobiel van de gemeente, maar had je die niet zelf kunnen betalen? Heb je poen zat, betaal het dan zelf. Dat moet het uitgangspunt worden”, klonk het uit de mond van de wethouder.

De maatregel zou een half miljoen euro aan baten moeten opleveren. Na aftrek van extra personeelskosten zou de besparing dit jaar € 350.000,- zijn.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Kees
  Kees zegt:

  De Wmo is een wet die landelijk moet worden uitgevoerd. Dus ook in Schagen. Als iemand ondersteuning nodig heeft om te kunnen functioneren in de maatschappij dan moet Schagen daar de middelen voor verstrekken. Een democratisch aangenomen wet mag niet door een willekeurige wethouder op zijn eigen wijze worden aangepast alleen maar om de gemeentekas te ontzien. Hij doet met zijn uitspraken een beroep op solidariteit en impliciet op het dragen van de zwaarste lasten door de sterkste schouders. Maar weet hij dan niet dat de maatschappij doordrongen is van individualisme en egoïsme? En dat de overheid er via de belastingen voor heeft gezorgd dat de zwakste schouders de zwaarste lasten dragen? De Wmo heeft de potentie die scheefgroei enigszins te repareren, ook al komt Wmo geld soms terecht bij welgestelde Schagenezen…

  • Carla
   Carla zegt:

   Kees , helemaal mee eens !!!
   En hoe naïef te denken solidariteit van medemens.
   Vrees dat Dhr v,d Veek te ver van m,n bed show bedenkt , als je zelf niet in dit ongewilde schuitje zit .
   Geloof mij !!!!! , ziek zijn houd je arm .

  • Jan
   Jan zegt:

   Maar dan blijft het wel zo als je voldoende eigen middelen hebt je GEEN beroep hoeft te doen op de WMO.

Reacties zijn gesloten.