Zantemers positief over plannen voor de kerk

‘t ZAND – Inwoners van ‘t Zand hebben positief gereageerd op de plannen die Stichting Kerkgebouw ‘t Zand vrijdagavond presenteerde tijdens de informatiebijeenkomst over de toekomstplannen met de kerk. Dat meldt Hans Slaman, voorzitter van de stichting. 

Ongeveer negentig bezoekers waren naar Onze Lieve Vrouw Visitatie kerk gekomen om bijgepraat te worden over de actuele stand van zaken rond de toekomst van het kerkgebouw en de daartoe behorende gronden. “We hebben een drietal visies over de herinrichting van het terrein en een visie over het kerkgebouw gepresenteerd. De visies vielen bij de bezoeker in goede aarde. Het was een geslaagde avond”, zegt Slaman.

Het kerkgebouw gaat een multifunctioneel dorpshuis worden voor zowel jong als oud en moet een meerwaarde hebben voor zo veel mogelijk Zantemers. Ook zal er ruimte zijn voor woningbouw en bezinning in de kerk.  Het terrein moet er in de toekomst parkachtig uit komen te zien, maar hoe precies is nog niet bekend. Het hertenkamp blijft behouden, maar de locatie zou eventueel kunnen veranderen.

Volgens Slaman is Stichting Kerkgebouw ‘t Zand ook volop bezig met het in kaart brengen van de financieringsbronnen voor de plannen. “Voor de plannen gerealiseerd worden, moeten we de kerk ook nog verduurzamen. De kerk heeft achterstallig onderhoud dus we moeten eerst zorgen dat het een duurzaam gebouw wordt”, concludeert Slaman.

(Foto: Aangeleverd)

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):