Zandbak verbindt in Warmenhuizen (video)

WARMENHUIZEN – In de speelkas van Kindcentrum de Hoge Ven in Warmenhuizen is een zandbak gerealiseerd door samenwerking tussen medewerkers, ouders en lokale ondernemers.

Maandagochtend werd de zandbak feestelijk geopend door ontwerpster Jolien Huberts-Mets en haar zoontje. “Fantastisch om te zien hoe dit is gerealiseerd”, vertelt ze. De voorbereidingen hebben twee jaar geduurd.

De kas verbindt de school en het gebouw met kinderopvang met elkaar. “Het was een soort opslaghok geworden en vanuit medewerkers kwam de wens om er een speelplek van te maken”, vertelt Marieke van Duin, directielid van Kindcentrum de Hoge Ven. “Nu zijn we letterlijk en figuurlijk aan elkaar verbonden”, vult ze trots aan.

Lokale ondernemers uit Warmenhuizen doen mee aan een onderwijsprogramma dat ‘stoere beroepen’ heet. Hiermee hopen ze bij jonge kinderen aandacht en interesse te wekken voor technische beroepen. Voor het zandbak-project leverde Bouwbedrijf de Nijs het houtwerk en K. Dekker zorgde voor genoeg zand.

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):