WOZ-waarde in Schagen gestegen met 3,2%

SCHAGEN – De gemiddelde WOZ-waarde van een huis in Schagen komt dit jaar uit op 359.000 euro. Dat is 3,2 procent hoger dan een jaar geleden.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft deze nieuwste cijfers van de taxaties door gemeenten deze week bekend gemaakt.

De WOZ-waarde van een huis in een bepaald jaar is de marktwaarde op 1 januari van het jaar ervoor; momenteel dus 1 januari 2023. De taxatie bepaalt hoeveel onroerendezaakbelasting huiseigenaren aan de gemeente betalen, hoeveel belasting ze aan het waterschap kwijt zijn en hoeveel eigenwoningforfait ze bij hun inkomen moeten optellen.

In heel Nederland is de gemiddelde WOZ-waarde het afgelopen jaar met drie procent gestegen, tot zo’n 379.000 euro. In Noord-Holland ging de WOZ-waarde met 0,2 procent omhoog.

Die vergelijking is niet helemaal eerlijk, geeft ook het CBS zelf toe: de cijfers die naar buiten komen gaan over alle huizen, dus ook huurwoningen en koopwoningen die geen nieuwe eigenaar hebben gekregen.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.