WoonAdviescommissie wil inclusieve woningbouw

SCHAGEN – De WoonAdviescommissies van Schagen en Hollands Kroon willen dat beide gemeenten meer aandacht moeten schenken aan toegankelijke woonvormen voor mensen met een beperking en ouderen die gemeenschapswonen ambiëren tegen de eenzaamheid.

Voor veel mensen met een beperking of chronische ziekte is het tegenwoordig bijna onmogelijk een passende en toegankelijke woning te vinden. De woningnood onder deze groep neemt steeds meer toe. De commissie vindt dat de woningbouwopgave inclusief gemaakt moet worden.

De commissie wijst erop dat de gemeente Schagen inclusie hoog op de agenda heeft staan. Woningen gebouwd volgens de principes van inclusief ontwerpen zijn in de basis geschikt voor mensen met of zonder beperkingen. Bewoners kunnen in hun woning blijven wonen ook als ze minder mobiel worden. Dit voorkomt dat woningen achteraf aangepast moeten worden met bijbehorende kosten vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):