Woningen aan Westerpark mogelijk 8 hoog

SCHAGEN – Nieuwbouw aan de kop van het Westerpark is een mooi  voorbeeld van een plek waar de gemeente een uitzondering kan maken om hoger te bouwen.

Dit antwoordt het college op vragen van Wens4U, waarmee bevestigd wordt dat in de Omgevingsvisie Stad Schagen 2040 inderdaad een eerste verkenning gedaan is naar nieuwbouw in het Westerpark.

In de stad Schagen is de bouwhoogte nu  maximaal vier bouwlagen met een kap. In bijzondere gevallen kan er hoger worden gebouwd.

Raadslid Merieke Bredewold had zag in de stukken dat het wel om 8 bouwlagen zou kunnen gaan. Dit werd later weer ontkend. De ambtenaar die aanwezig was op een i fornatieavond om de tekeningen te verduidelijken stelde dat 8 hoog in Schagen uitgesloten is.

Het college stelt nu dat deze  beantwoording echter niet juist is. In de stukken is aan het Westerpark 8 hoog ingetekend en dit staat er ook duidelijk bij aangegeven.

Het college ziet nog geen noodzaak om hierover grootschalig naar buiten te communiceren. Het gaat om een eerste verkenning, benadrukt het gemeentebestuur.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
12 antwoorden
 1. Harry
  Harry zegt:

  Wat een gejank allemaal
  Is toch prachtig
  Veel woningen op een relatief klein stuk grond
  Ik zeg morgen beginnen
  En stoppen met dat gejank over de omgeving en natuur en dat soort onzin

 2. Jerommeke
  Jerommeke zegt:

  Ahumba…,

  Beste Gemeente Schagen,

  Het is natuurlijk van tweeën één:

  Optie 1: Westerpark:
  Het Westerpark wordt een écht park, zoals in het tekeningetje boven dit artikel valt te lezen. Bij de term “écht park” wordt de suggestie gewekt dat de huidige parkeer asfalt jungle (zie: https://maps.app.goo.gl/ocXgrT76mkCKyZsS6 ) rond het uitvaartcentrum zal worden vergroend met échte boompjes, struikjes, een fietspadje, een speeltuintje en wat dies meer zij.

  Optie 2: Westerparking:
  Als acht woonlagen hoog gaat worden gebouwd, dan is er veel extra parkeerruimte nodig, waarbij weinig plek voor groen zal zijn.

  Dus, eh, acht woonlagen? Beter van niet, lijkt me. Dan maar wat minder “stads”, wat dat ook moge betekenen…

 3. Michaël de Moel
  Michaël de Moel zegt:

  Bestaande bebouwing opeens weg?

  Leuk zo’n nieuw plan.
  Maar om zomaar het gebouw van de Jehova Getuigen de Scouting en het uitvaartcentrum Dekker weg te vegen en daarvoor in de plaats groen in te tekenen is wel heel bijzonder (slecht).

 4. Familie lid van bewoonster
  Familie lid van bewoonster zegt:

  Wat erg, nog meer mensen op het kleine stukje Westerpark. Het is nu al heel krap. Bij het laatste bouwproject daar was er al enorm veel overlast. Nu te weinig parkeer plaatsen. Is er niet op een andere plek ruimte voor woningbouw.

 5. A. Blok
  A. Blok zegt:

  Goed gedaan van Marieke.
  Als de hoogte van 4 bouwlagen wordt los gelaten kan strak iedereen wear dan ook in Schagen 8 bouwlagen hoog gaan .
  Ook je buurman/vrouw
  Alex

 6. Bas
  Bas zegt:

  Zou eens tijd worden dat we de hoogte in gaan, nooit gesnapt dat daar zoveel op tegen is. Zeker op zo een plek kan dat prima!

 7. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Hoog bouwen in Schagen betekend dat we onze beide kerktorens steeds slechter op afstand kunnen zien. Ik stel voor om bijvoorbeeld alles boven de 3 bouwlagen te bouwen in de grond. Dus beneden het maaiveld. Dan blijft Schagen gevrijwaard van heel hoog bouw en schept dit duidelijkheid voor elke bouwer, architect, gemeente medewerkers en raadsleden en burgemeester.
  Nu is het steeds weer gezever over hoogte elk bouwplannetje op nieuw.
  Ik snap dat het bouwen in de grond duur is maar de horizon vervuiling blijft dan beperkt.
  Hoogbouw heeft gevolgen voor brandweer bij brandbestrijding, bij onweer en bij storm. Ook heeft hoogbouw heel veel ongunstige invloeden op de grond door schaduw werking en is slecht voor mens en natuur.

Reacties zijn gesloten.