Woningbouwplan Dijkzicht Schagerbrug ter inzage

SCHAGERBRUG – De gemeente Schagen heeft het ontwerpbestemmingsplan met de naam ‘Project Dijkzicht’ ter inzage gelegd voor zes weken.

Dit betreft de plek waar nu het oude voetbalveld in Schagerbrug is. De gemeente wijzigt de bestemming van sport en groen in wonen.

Het is de bedoeling dat op deze plek maximaal 47 woningen komen. Hiervan zijn 26 sociale huurwoningen en goedkope koopwoningen. De rest bestaat uit woningen in het middeldure segment waaronder 8 twee-onder-een-kapwoningen.  

De parkeerplekken en de skatebaan aan de P. Ottstraat worden behouden, zodat de bezoekers van de sportfaciliteiten en de toekomstige bewoners hier gebruik van kunnen maken. 

Er wordt ruimte gecreëerd voor waterberging en er komt een speelplek waar kinderen veilig kunnen spelen. Ook komt er een loopbrug die het noordelijk met het zuidelijk deel verbindt.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):