Woning in Warmenhuizen dicht na drugsvondst

WARMENHUIZEN – Burgemeester Marjan van Kampen heeft vandaag, donderdag 26 januari, een woning in Warmenhuizen gesloten. Hier zijn door de politie grote hoeveelheden verdovende middelen aangetroffen.  

Gezien de grote hoeveelheid vermoedt de politie dat er sprake is van handel in verdovende middelen. De bewoner is aangehouden, er loopt een onderzoek naar hem.

Om de veiligheid voor de omgeving te kunnen waarborgen heeft de burgemeester de woning gesloten voor een periode van drie maanden. De sluiting vindt plaats op grond van het vastgestelde Damoclesbeleid. 

Het bestuurlijk optreden door de burgemeester is een herstelactie en is niet bedoeld als straf. Dit is het eerste pand dat dit jaar op grond van het Damoclesbeleid van de gemeente Schagen is gesloten. In 2022 zijn er in totaal 3 panden gesloten voor een bepaalde periode.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: