Wmo-hulpmiddelen in Schagen casco verzekerd

SCHAGEN – De Wmo-hulpmiddelen zoals een rolstoel of een scootmobiel zijn casco verzekerd. Dit houdt in dat schade niet voor rekening komt van de gebruiker. 

In het consumentenprogramma Kassa werd aandacht besteed aan het verzekeren van deze hulpmiddelen. Er zijn gemeenten die alleen een WA-verzekering hebben gesloten. Dan moet de gebruiker zelf de schade betalen. Dit kan best in de papieren lopen.

Gemeentewoordvoerder Ans Heijne hierover: “Wij verstrekken de hulpmiddelen inderdaad in bruikleen. Deze zijn casco verzekerd. Hiermee bedoelen we dat eventuele schade aan het hulpmiddel niet voor rekening van de inwoner komt. Tenzij er sprake is van oneigenlijk gebruik, dan voeren wij vanzelfsprekend een ander gesprek.”

De gebruiker moet in Schagen wel zelf zorgen voor de WA-verzekering, voor eventuele schade die hij/zij een ander toebrengt.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):