Winnaar Para Surfen gaat naar WK Amerika

PETTEN – Bart Beentjes heeft zich officieel geplaatst voor het wereldkampioenschap Para Surfen in Amerika begin december. 

Afgelopen weekend was hij één van de winnaars van het NK Para Surfen in Petten en is door Protest Sportswear opgenomen in haar Nederlandse team met water- en wintersportatleten. 

Tien jaar geleden overleefde Beentjes ternauwernood een motorongeluk. Hij hield hier wel een halfzijdige verlamming en afasie aan over. 

Volgens artsen zou lopen het hoogst haalbare zijn voor Beentjes. Ze staan er dan ook versteld van dat hij nu bijna dagelijks in het water te vinden is op zijn surfboard. Zijn droom is om wereldkampioen Para Surfen te worden.

Om de inschrijf-, reis- en verblijfskosten te betalen is Bart een crowdfunding gestart. Doneren kan via de volgende link: https://www.gofundme.com/f/van-motor-ongeluk-naar-para-surfwk 

(Foto: Protest Sportswear) 

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):