Wieringermeer slaat toe in tweede helft; Boersma goudhaantje

SLOOTDORP – Het duurde even, maar uiteindelijk was Wieringermeer de ploeg die aan het langste eind trok. Tegenstander DZS moest zich op De Belboei gewonnen geven: 2-1.

Aanvankelijk zag het er goed uit voor De Zilveren Schapen uit Wijdewormer; amper drie minuten op de klok en de gasten konden juichen: 0-1.

Maar Wieringermeer liet zich niet in de luren leggen en ging op jacht naar doelpunten. Die jacht leverde in de eerste helft niet het gewenste resultaat. Rust 0-1, kortom.

Na de pauze hetzelfde beeld: een aandringend Wieringermeer. Dat zag de zoektocht naar treffers uiteindelijk beloond. In minuut 63 zorgde Thijs Boersma voor de gelijkmaker. Boersma is zelf zeer te spreken over die goal: “Jaaa…. Een heerlijke volley in de winkelhaak!”

En voordat de visite van de schrik was bekomen, haalde Boersma opnieuw de trekker over: 2-1. Daarmee bleek de schutter weer eens het goudhaantje voor Wieringermeer.

Want in het restant bleek DZS niet over de gewenste veerkracht te beschikken en konden de Slootdorpers de winst over het eindsignaal heen tillen.

Avatar foto
Sjaak Euser is al 30 jaar als vrijwilliger betrokken bij Noordkop Centraal. Zijn specialisatie is sport. Sjaak maakt ook eens per maand een editie van het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel