Wieringermeer geeft koploper een oorvijg

SLOOTDORP – Het leek op voorhand een hels karwei te worden voor Wieringermeer: het bezoekende Westzaan kwam met 24 punten uit 8 wedstrijden als soevereine koploper naar Slootdorp. Maar de ploeg van trainer Patrick van Bunderen had slechts één doel: Westzanen op de eerste verliespartij trakteren.

Al na zeven minuten opende Thijs Boersma de score, 1-0. Hij profiteerde van geklungel in de Zaanse afweer.

Wieringermeer kreeg controle over de wedstrijd en kwam kort voor rust op 2-0. Opnieuw was Boersma de schutter.

Boersma liet zich tot absolute man van wedstrijd kronen door een minuut na rust ook de derde treffer voor zijn rekening te nemen: 3-0. Wieringermeer had regie over het duel en gaf die niet meer uit handen.

Westzaan keek verbluft om zich heen door de dominantie van de thuisploeg en incasseerde een vierde treffer, ditmaal haalde Sander Veenstra de geest uit de Slootdorper fles: 4-0.

In de 88ste minuut trof de visite nog doel (4-1), maar Wieringermeer verblikte of verbloosde er niet van. “Heerlijk dit”, aldus Thijs Boersma na afloop van het duel. “Gestreden voor elke meter.”

 

Avatar foto
Sjaak Euser is al 30 jaar als vrijwilliger betrokken bij Noordkop Centraal. Zijn specialisatie is sport. Sjaak maakt ook eens per maand een editie van het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):