Wethouder rectificeert uitspraak Tegelwippen

SCHAGEN – Deelname aan het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen is gratis. Dat is een rectificatie op een eerdere uitspraak van wethouder Hans Heddes.

Het NK Tegelwippen is een actie om inwoners te activeren tot het vergroenen van hun tuin. Gevraagd waarom de gemeente Schagen dit jaar niet meedeed aan het NK, zei wethouder Heddes dat deelname € 20.000,- kost. In reactie hierop reageert de organisatie van het NK verbaasd: “Wat gek, dit klopt niet. Wij vragen geen bijdrage aan de deelnemende gemeenten, aanmelden is gratis.”

In totaal deden dit jaar 173 gemeenten mee aan het NK Tegelwippen, waaronder Hollands Kroon en Den Helder. Beide gemeenten bevestigen dat meedoen aan de actie kosteloos is. Een woordvoerder van de gemeente Den Helder vertelt dat er ook geen andere kosten gemaakt zijn voor het NK Tegelwippen.

Wethouder Heddes rectificeert: het genoemde bedrag van € 20.000,- is niet verbonden aan de deelname aan het NK. Dit zijn de kosten die de gemeente Schagen bij deelname aan vorige edities binnen de ambtelijke organisatie heeft gemaakt, voor het maken van extra promotie. Mede oprichter van de actie, Eva Braaksma, zegt graag in gesprek te gaan met de wethouder, zodat de gemeente Schagen volgende jaar weer tegels mee wipt.

Avatar foto
Lianne Snel is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeksjournalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
  • Henk
   Henk zegt:

   Precies dat Bram.

   Voor types als Jac is het heerlijk om anderen af te zeiken. Het zal hem, als totaalprutser, een beter gevoel over zichzelf geven ofzo. Lekker wijzen naar de ander. Zelf er niets van bakken, maar dat is natuurlijk dan weer de schuld van anderen. En hop: weer wat slachtoffers om naar de wijzen.

Reacties zijn gesloten.